OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 20., szombat 15:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 20., szombat (OS) - Pazarló, korszerűtlen beruházások helyett fenntartható, zöld épületenergetikai alapot -

    Nem folytathatjuk ott, ahol a vírus előtt abbahagytuk! Az LMP – Magyarország Zöld Pártja meggyőződése szerint a 2021-es költségvetésnek a zöld fordulatot és újjáépítést kell szolgálnia. Ehhez legelőször a szociális válságot kell megállítani, emelve a létfontosságú szociális juttatásokat és a közszolgálatban állók bérét. Másodsorban zöld fordulat kell, erőforrásaink pazarlásának megállítása és válságálló, zöld munkahelyek teremtése. Harmadsorban pedig a helyi önkormányzatok kifosztásának megállítására, a lokális gazdaságok védelmére és fejlesztésére van szükség.

A kormány által benyújtott 2021-es költségvetési tervezet a pazarlás és a jövő felélésének költségvetése. A koronavírus járvány okozta gazdasági válság megmutatja, hogy a magyar gazdaság kitettsége és az erőforrásokkal történő gazdálkodás mai állapota nem teszi válságellenállóvá Magyarországot. A következő év költségvetésének világos üzenetet kell adnia, hogy Magyarország képes tanulni és változtatni. Ezzel szemben a beterjesztett költségvetés továbbra is a jövő feléléséé, mert jövőorientált, zöld fejlődés helyett káros és megalomán építkezésekre pazarolja közös erőforrásainkat, továbbra sem tesz meg mindent, hogy a rendelkezésünkre álló energiával felelősen gazdálkodhassunk. Így ezek a tervek továbbra sem a klímavédelmünket, sem a klímaadaptációinkat nem szolgálják.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.