OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 24., szerda 11:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - A kormány fizessen jutalmat az idősotthonok dolgozóinak is!

    Bár a kormány hónapokkal ezelőtt azt ígérte, hogy bruttó 500 ezer forintos juttatást kapnak a járvány frontvonalában dolgozók, kiderült, hogy ebből a pénzből többek között a bentlakásos intézmények dolgozói, köztük az idősotthonok ápolói sem kapnak egy fillért sem. Pedig ha volt olyan fertőzésveszélyes munkahely az elmúlt hónapokban, mint a kórházak, azok éppen az idősotthonokban voltak, nem véletlen, hogy sok idősotthonban dolgozó hetekre beköltözött a munkahelyére, nehogy otthon esetleg megfertőzze a családtagjait. Őket kétszer árulta el a kormány: egyszer, amikor nem tesztelt az idősotthonokban, másodszor, amikor kihagyta őket a jutalmazottak köréből.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány fizessen jutalmat az idősotthonok dolgozóinak is! Ne legyenek gyávák és gyengék, ne mutogassanak a fenntartó önkormányzatokra és egyházakra, hanem fizessék ki állami forrásból az idősotthonokban dolgozók jutalmát! Még a leggyávább kormány sem teheti meg, hogy hátat fordít azoknak, akik az egyik legveszélyesebb munkát látták el a járvány alatt!

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.