2020. július 12. vasárnap

2020. június 24., szerda 11:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - A kormány fizessen jutalmat az idősotthonok dolgozóinak is!

Bár a kormány hónapokkal ezelőtt azt ígérte, hogy bruttó 500 ezer forintos juttatást kapnak a járvány frontvonalában dolgozók, kiderült, hogy ebből a pénzből többek között a bentlakásos intézmények dolgozói, köztük az idősotthonok ápolói sem kapnak egy fillért sem. Pedig ha volt olyan fertőzésveszélyes munkahely az elmúlt hónapokban, mint a kórházak, azok éppen az idősotthonokban voltak, nem véletlen, hogy sok idősotthonban dolgozó hetekre beköltözött a munkahelyére, nehogy otthon esetleg megfertőzze a családtagjait. Őket kétszer árulta el a kormány: egyszer, amikor nem tesztelt az idősotthonokban, másodszor, amikor kihagyta őket a jutalmazottak köréből.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány fizessen jutalmat az idősotthonok dolgozóinak is! Ne legyenek gyávák és gyengék, ne mutogassanak a fenntartó önkormányzatokra és egyházakra, hanem fizessék ki állami forrásból az idősotthonokban dolgozók jutalmát! Még a leggyávább kormány sem teheti meg, hogy hátat fordít azoknak, akik az egyik legveszélyesebb munkát látták el a járvány alatt!

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője