OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 24., szerda 11:37

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - Gyorsfelmérés a háztartások pénzügyi tudatosságáról

    Az Állami Számvevőszék Pénzügyi Tudatosság Projektje a facebook-követői között végzett gyorsfelmérést arról, hogy a járványhelyzet hogyan befolyásolta az emberek pénzügyi szokásait és lehetőségeit. A 440 válaszból az derült ki, hogy a nők a veszélyhelyzetben is nagy figyelmet fordítottak a pénzügyekre, a háztartás pénzügyi stabilitásának fenntartására.

A Pénzügyi Tudatosság facebook oldalon közzétett kérdőívet 440-en töltötték ki. Ez alapján a legnagyobb arányban a családban élő, 35-45 éves nők tesznek félre, ők a veszélyhelyzetben még nagyobb figyelmet fordítottak a pénzügyekre. A válaszadók 68%-a visszafogta a költéseit a járvány időszakában, 54%-uk jelezte, hogy készít költségvetést, miközben szinte ugyanannyian tervezték át a költségvetésüket, mint amennyien nem. Ez alapján valószínűleg a költségvetést készítők azok, akik újra is tervezték kiadásaikat és bevételeiket. Tehát akiknek beépült a mindennapjaikba a tervezés – mint szokás –, azok egy váratlan helyzetben is tervezéssel indítanak. A válaszadók 85%-ának vannak megtakarításai, rendszeresen tesznek félre és a válaszadók 63%-a nem változtatott megtakarítási szokásain.

Összességében: az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság facebook oldalának követői közül a válaszadók pénzügyileg tudatosak és terveznek. A gyorsfelmérés azt igazolta, hogy ők nem a tücsök, hanem a hangya életmódot választották.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hirek/penzugyi-magatartasok-a-valsaghelyzetben
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.