2020. július 12. vasárnap

2020. június 24., szerda 14:15

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - Teljesen kiakadtunk Nagy István miniszter kijelentésén -

Nagy István és a kormány hozzáállása veszélyezteti a gazdatámogatásokat.

Az eddigi kormánypárti megszólalások alapján sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország lehet az EU Közös Agrárpolitika reformjának a megakasztója. Ezzel a kormány veszélyezteti a gazdatámogatások kifizetését és a szelíd mezőgazdasági gyakorlatra való átállást.

A kormány az EU agrárpolitikai reformjának megakasztásával, mindannyiunk egészségével, az élelmiszerbiztonsággal játszik. Ez egy olyan kérdés, amivel most kell foglalkozni, nem pedig majd holnap, holnapután, vagy akkor sem.

Nagy István miniszter és más kormánypárti megszólalók rendszeresen kritizálják az Európai Bizottság által bemutatott “Termelőtől az Asztalig" stratégia céljait, miszerint 2030-ig a felére kell csökkenteni a mezőgazdaság növényvédő szer és antibiotikum felhasználását, ötödével kell csökkenteni a műtrágya-felhasználást, és 25%-ra kell emelni az ökológiai gazdálkodás részarányát.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)