OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. június 24., szerda 17:22

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - Népszavazás egy valóban nemzeti konzultációért

    A Magyar Liberális Párt a mai napon csatlakozott egy fontos állampolgári népszavazás-kezdeményezéshez. Németh Eszter kérdése így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Nemzeti Konzultációt kizárólag úgy lehessen indítani Magyarországon, hogy az a frakcióval rendelkező parlamenti pártok kérdéseit is tartalmazza mandátumarányosan?".

Meggyőződésünk, hogy jelenlegi formájában a Nemzeti Konzultáció egyáltalán nem nemzeti, és távolról sem valódi konzultáció. A 21. században számtalan eszköz állna rendelkezésre, hogy a jogalkotók valóban bevonják az állampolgárokat minél több őket érintő döntésbe. Hiszünk abban, hogy egy demokrácia akkor működik igazán jól, ha a népképviselet jegyében az állampolgároknak van beleszólása akár rendszeres népszavazások formájában is a döntéshozatalba. Ez a törekvés a digitalizáció korában ráadásul egyre egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tudna válni, ha hazánk kormányát valóban érdekelné a népakarat.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.