OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. június 25., csütörtök 19:50

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. június 25., csütörtök (OS) - Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar lakosság egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, melyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott. A Szent Adalbertet ábrázoló emlékérmet Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke adta át június 25-én, zártkörű ünnepség keretében.

    Az kitüntetést a szervezet 1992-ben alapította, melyet olyan tudósoknak, művészeknek és egyházi vagy közéleti személyiségeknek ítél oda, akik a kereszténység és a magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak vagy tevékenységet végeztek.
Méltatásában Makláry Ákos kiemelte, hogy a tisztifőorvos asszony nem szóval, hanem az elhivatottsággal és alázattal végzett munkájával tesz tanúságot Krisztusról, mely minden keresztény embernek feladata.
Müller Cecília köszönetét fejezte ki az elismerésért, mely számára fontos megerősítést jelent hivatásának és keresztény küldetésének folytatásához.
     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.