2020. július 12. vasárnap

2020. június 25., csütörtök 21:58

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 25., csütörtök (OS) - A Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán megtudhattuk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a kormány nem vonható felelősségre az adófizetőket megkárosító döntésekért.

Abszurd érveléssel utasította el a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség a Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében. A kormány szerintük "nem vagyonkezelési tevékenységet végzett", amikor hitelszerződést kötött a kínai kormánnyal egy soha meg nem térülő, kínai érdekeket szolgáló és az országot évtizedekre eladósító vasúti beruházásra.

Egy hónapja feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, mivel a kormány titkosított dokumentumok alapján egy közérdeket nem szolgáló, soha meg nem térülő és az ország eladósodottságát jelentősen növelő beruházást készül végrehajtani. A most kapott elutasító határozat szerint a Központi Nyomozó Főügyészség úgy látja, a kormány "az Egyezmény megkötése, illetve a költségvetési előirányzatok közötti átcsoportosítás tárgyában meghozott döntései révén nem vagyonkezelési tevékenységet végzett."
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő