OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 25., csütörtök 21:58

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 25., csütörtök (OS) - A Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán megtudhattuk, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a kormány nem vonható felelősségre az adófizetőket megkárosító döntésekért.

    Abszurd érveléssel utasította el a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség a Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében. A kormány szerintük "nem vagyonkezelési tevékenységet végzett", amikor hitelszerződést kötött a kínai kormánnyal egy soha meg nem térülő, kínai érdekeket szolgáló és az országot évtizedekre eladósító vasúti beruházásra.

Egy hónapja feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, mivel a kormány titkosított dokumentumok alapján egy közérdeket nem szolgáló, soha meg nem térülő és az ország eladósodottságát jelentősen növelő beruházást készül végrehajtani. A most kapott elutasító határozat szerint a Központi Nyomozó Főügyészség úgy látja, a kormány "az Egyezmény megkötése, illetve a költségvetési előirányzatok közötti átcsoportosítás tárgyában meghozott döntései révén nem vagyonkezelési tevékenységet végzett."
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.