OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 26., péntek 08:34

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - Elutasították a feljelentésemet: még nyomozni sem hajlandóak az egészségügyi felhasználásra alkalmatlan védőfelszerelések ügyében.

        Ma kaptam kézhez a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának határozatát, amelyben arról értesítenek, hogy elutasították a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt tett feljelentésemet. A hivatalos indoklás szerint bűncselekmény csak "közvetlen és konkrét veszélyhelyzet" esetén állapítható meg, továbbá a nyomozás megindításához nem elég, ha bizonyos emberek egészsége és testi épsége kerül veszélybe, csak akkor, ha egyértelműen bizonyítható az ok-okozati összefüggés.
     Mint ismert, a feljelentést a Kínából származó, silány minőségű védőeszközök miatt tettem, miután a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban személyesen is volt alkalmam megbizonyosodni az áldatlan állapotokról. (shorturl.at/EFKXY) A rendőrségnek hangsúlyoztam, hogy mivel ezeknek az eszközöknek a minőségét vélhetően senki sem ellenőrizte (szemben más országok kormányaival és hatóságaival), ezért egy csak egy alapos és részletes nyomozás során derülhet ki az igazság.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.