OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 10. péntek
Ismertető


2020. június 26., péntek 11:18

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - 10 milliárd dollár sem elég a glifozát betiltátásához?

        Az LMP- Magyarország Zöld Pártja, a Bayer vegyipari cég beismerésének tekinti, hogy rekord összegű, 3.400 milliárd forint értékű peren kívüli megegyezést kötött 95 ezer, glifozát használat miatt non-Hodgkin limfómában megbetegedett felperessel.
     A peren kívüli megegyezés gyakorlatilag a beismerése annak, hogy a világon legnagyobb mennyiségben használt gyomirtó szer rákkeltő hatású. Ennek gyanúját már az Egészségügyi Világszervezet Rákkutatási Ügynöksége (WHO-IARC) is megállapította.
     Az LMP határozati javaslatot nyújtott be és petíciót indított a környezet- és egészségkárosító hatóanyaggal kapcsolatos szigorítás, illetve a teljes kivezetés kapcsán. Felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, hogy támogassák a határozati javaslat tárgysorozatba vételét! A napvilágot látott információk alapján az LMP a határozati javaslat szigorítását fogja kezdeményezni.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.