OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. június 26., péntek 12:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - A kormány elengedi a nyugdíjasok kezét is - A legszegényebbekkel szúr ki megint jó érzékkel a gyenge, gyáva Orbán-rezsim

        A Fidesz jövő évi költségvetési tervéből egyértelműen kiderül, hogy a nyugdíjasok kezét is elengedik jövőre. Kiesik a nyugdíjprémium, és hiába érkezett javaslat arra, hogy a havi 150 ezer forintnál kevesebből élő idősek kapjanak egyszeri, 50 ezer forintos kiegészítését, ennek nyoma sincs a tervezetben. Nem veszik figyelembe, hogy a járvány hatására a gazdasági és szociális körülmények megváltoztak, és a kormány szakmai értelemben gyenge, politikai értelemben gyáva költségvetést nyújtott be.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a gyenge, gyáva Orbán-kormány ismét a legszegényebbekkel, legkiszolgáltatottabbakkal fog kiszúrni. Mi, európai magyarok hónapokkal ezelőtt szóltunk, hogy a koronavírus-járvány és az azt követő válsághelyzet katasztrófát fog az országra zúdítani, ami súlyosan érinti az időseket, a nyugdíjasokat, akik amúgy is nehéz helyzetben, egészségügyileg kiszolgáltatva, kevés pénzből élnek hónapról hónapra. Mi, európai magyarok továbbra is azt követeljük a kormánytól, hogy a rászoruló nyugdíjasok kapják meg az egyszeri, ötvenezer forintos támogatást, amivel átvészelhetik a kemény időszakot.

Dávid Ferenc
a DK gazdasági szakértője, közgazdász

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.