OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 10. péntek
Ismertető


2020. június 26., péntek 13:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - Elavult tankönyvek helyett széles körű szakmai egyeztetést az oktatásban!

        A Történelemtanárok Egylete és a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének elnöke is szakmailag elhibázottnak tartja az új általános iskolai tankönyveket – derül ki a sajtóból. Véleményük szerint ugyanis a rohammunkában összeeszkábált új Nemzeti Alaptanterv miatt nem csak az őskor tanítása, hanem a kortárs költők és írók is kimaradtak az elsősöknek szánt tananyagból. Ami pedig maradt, az nem csak szakmailag, de tudományosan is megkérdőjelezhető.
     A Demokratikus Koalíció elkeserítőnek tartja, hogy a XXI. század harmadik évtizedének elején a magyar kisdiákok még mindig az államilag előírt, szakmai szempontból viszont már régen meghaladott felfogás szerint kénytelenek megismerkedni történelmünkkel, irodalmunk múltjával és jelenével. Ezért követeljük az elhibázott NAT azonnali visszavonását, és a tankönyvek szakmai felülvizsgálatát a leginkább érintettek, a pedagógusok, tanárok és tanítók bevonásával!

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.