OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 26., péntek 13:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - Nemzeti Üdültetési Program: Az adófizetők pénzéből ne csak a fideszes szállodatulajdonosok járjanak jól!

        Lapinformációk szerint még a szociális üdültetésen, az Erzsébet-programon is sokat kerestek azok a Fideszhez közel álló szállodatulajdonosok, akik az elmúlt 10 évben már rengeteg pénzt kaptak különböző programokon keresztül. A pénzeső azonban nem áll le: a kormány eldöntötte, hogy a következő 10 évben még 600 milliárddal megtámogatja a haverjait.
     Jelenleg válság van és a miniszterelnök mostanában szereti hangsúlyozni a szolidaritás fontosságát, ezért az MSZP úgy gondolja, hogy éppen itt az ideje annak, hogy az elmúlt 10 év kegyeltjei is kivegyék a részüket a szolidaritásból.
     Ennek érdekében az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek a célja, hogy a közpénzből nyújtott támogatás 50%-át a szálláshelyek adják vissza vendégéjszakák formájában, és ezeket a Nemzeti Üdültetési Program nyilvános pályázat keretében, 10%-os önrész mellett ossza szét az igénylő családok között. Továbbá javasoljuk, hogy a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban dolgozók családjai, illetve a különösen nehéz sorsú gyermekek és szüleik részesüljenek előnyben a pályázaton.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.