OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 27., szombat 11:17

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 27., szombat (OS) - A kormány vegzálás helyett segítse a katásokat!

        Elfogadhatatlan, hogy a Covid-19 válság miatt nehéz helyzetbe került katás önfoglalkoztatók a más európai országokban alkalmazott jövedelempótló intézkedések helyett adóemelésre, fenyegetésekre és vegzálásra számíthatnak a Fidesz-kormánytól. A Párbeszéd egyetért a bújtatott munkaviszonyok visszaszorításának céljával, de azt adóemelések és megfélemlítés helyett pozitív ösztönzőkkel kell elérni!
     A Párbeszéd a katás kényszervállalkozók munkaviszonyba visszatérését a Fidesz által javasolt adóemelés helyett adócsökkentéssel segítené: a katás önfoglalkoztató létből munkaviszonyra váltó alkalmazott után két évig nem kellene szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetni, és a medián bérig 9 százalékra csökkenne az szja.
     A Párbeszéd felhívja a kormány figyelmét, hogy a munkavállaló alkuereje gyengébb a munkáltatóénál, és nincs ez másképp a bújtatott munkaviszonynál sem. Ezért kérjük a kormányt, hogy a bújtatott munkaviszony feltárásakor a dolgozótól ne kérjék visszamenőleg az elmaradt szja-t, hiszen az – egy hosszabb ideje fennálló szerződésnél – akár több millió forintra is rúghat, és ezzel családokat tehetnek tönkre.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.