OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 27., szombat 11:18

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 27., szombat (OS) - Újra kell szervezni a reptéri taxispiacot!

        Bár korábbi javaslatunkat az idősek taxikedvezményéről forráshiány miatt nem tudta megvalósítani a főváros, hiszen a kormány elzárkózott a rá eső költségvállalástól, most további javaslatokat szeretnénk tenni a készülő taxirendelethez, amely meggyőződésünk szerint nagyban hozzájárulna a fővárosi taxizás rendbetételéhez:

1.   Budapest kényszerítse ki a 31/2013-as taxirendeletben foglaltakat, tehát ne a fuvarközvetítők számára legyen kiírva a reptéri tender, hanem a szolgáltatást végző taxis vállalkozók számára, ezzel megakadályozva, hogy a budapesti taxisok csak egy szűk csoportjának legyen elérhető a reptéri droszthasználat!
     Ezzel párhuzamosan a fővárosnak újra kell tárgyalni a BUD Zrt-vel a reptéri droszthasználatból származó bevételre vonatkozó megállapodást, mert a jelen helyzetben Budapest csak minimális mértékben részesedik a milliárdos üzletből.
2.   Felül kell vizsgálni a Budapest Közút által üzemeltetett Asztalos Sándor utcai vizsgáló állomás működését, hiszen a telephely egyetlen érdemi feladata a taxisok által fizetett drosztdíj beszedése, ennek ellenére a fenntartása jelentős erőforrásokat emészt fel. Véleményünk szerint a drosztdíjak beszedése költséghatékonyabb módszerekkel is megoldható, a feladat ellátására szükséges infrastruktúrával a BKK is rendelkezik, ezért az állomást meg kell szüntetni. Ezzel további 300 millió forintot takarítana meg a forrásmegvonásokkal küzdő főváros.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.