OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 28., vasárnap 11:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 28., vasárnap (OS) - Költségvetés 2021 - öt bűn a vidéki térségek ellen -

    A kormány által benyújtott jövő évi költségvetés nagy vesztesei a leszakadó vidéki térségek. Forráselvonások, sok éve húzódó rendszerproblémák kezelésének elodázása, sőt, ezek mélyítése olvasható ki a tervezetből. A kormány vidékellenes politikájából öt bűnt ki kell emelni, melyek különösen nagy károkat fognak okozni a vidéken élők számára.

A gépjárműadó elvonása leginkább a kistelepüléseket fogja nehéz helyzetbe hozni. Egyes önkormányzati szövetségek szerint a kistelepülések kétharmadának likviditási problémát okoz az elvonás, így tovább nehezíti a legalapvetőbb közszolgáltatások biztosítását.
Az alsóbbrendű közúthálózat rendkívül rossz állapotban van, hiszen 17 ezer kilométer mellékút vár azonnali felújításra, és ez a szám évről évre nagyobb lesz. A kormány a jövő évi költségvetésben – a korábbi évekhez hasonlóan – csupán 4-500 kilométer felújítását finanszírozza, így ez a probléma lassan kezelhetetlenné válik.

Szintén a vidéki térségekben élők közlekedését nehezíti súlyos mértékben, hogy a kormány 34 vasúti mellékvonalon lényegében megszűntette az érdemi személyszállítást. Ahelyett, hogy fejlesztenék a vidék életében fontos szerepet betöltő mellékvonalakat, és megfelelő menetrendeket dolgoznának ki, halálra ítélték azokat.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.