OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. június 28., vasárnap 11:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 28., vasárnap (OS) - Költségvetés 2021 - öt bűn a vidéki térségek ellen -

    Nem készült fel a kormány egy EU-s kötelezettségből adódóan jövő évben esedékes helyközi közösségi közlekedési piacnyitásra sem. Nem alakította ki a megfelelő megrendelői hálózatot, nem történtek meg a megfelelő fejlesztések az állami közlekedési vállalatnál. A kormány tehát nem épített fel garanciákat az utazóközönség megfelelő ellátása érdekében, ezzel is kiszolgáltatva a vidéki térségeket a majdani piaci szereplők profitéhségének.

A vízügyi ágazat csőd szélére került, részben az ágazatot sújtó különadó miatt. A közműadó aránytalanul nagymértékben terheli meg a vidéki, jellemzően önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégeket, ahol azonos vezetékhosszra lényegesen kevesebb fogyasztó jut. A cégek az állami segítség hiányában nem tudják elvégezni a megelőző karbantartási munkálatokat, elvándorol a szakképzett munkaerő, ezáltal hosszabb távon veszélybe kerülhet az ivóvízellátás. A kistelepülések és nehéz helyzetben lévő kisvárosi önkormányzatok nem képesek a szükséges hozzájárulás teljesítésére.

Tisztán látszik tehát, hogy a vidéki Magyarország vesztese ennek a költségvetésnek. Az LMP frakciója a módosító javaslatok mellett indítványokat terjesztett az Országgyűlés elé a vasúti mellékvonalak megmentése, és vízügyi szektor problémáinak kezelése érdekében.

Dr. Keresztes László Lóránt

frakcióvezető, LMP - Magyarország Zöld Pártja
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.