OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 29., hétfő 01:26

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) -

    ÉLŐ LÁNCHÍD
Az Élőlánc a Lánchídért

Kevés olyan alkotás van, amelyről el lehet mondani, hogy telitalálat, de a Lánchíd közéjük tartozik. Ezt a harmonikus szépséget minden korban értékelték, és mára Budapest jelképévé vált. Most a híd politikai viták kereszttüzébe került, ezért ideje ez ügyben megszólalnunk. Vitaindítóként közzétesszük álláspontunkat.
Budapestnek van egy gyaloghídja. Úgy hívják, hogy Lánchíd. Ez annyira evidens és annyira magától értetődő! A Demszky-érában ezt felismerték, és legalább nyári hétvégéken lezárták a Lánchidat. Akkor derült ki, hogy milyen hatalmas igény van erre. Ez ráadásul egy olyan ’soft’, alacsony költségű beavatkozás, amely feleslegessé teszi külön gyaloghíd építését, hiszen itt van erre a világ egyik legszebb hídja.
A Lánchidat most felújítás miatt amúgy is hosszú időre lezárják, és a forgalom másfelé terelődik. Utána viszont legyen a gyalogosoké és a kerékpárosoké, legalább hétvégéken.
A Lánchíd felújításával kapcsolatos részletes szakmai javaslataink az Élőlánc Magyarországért Facebook oldalán találhatóak. https://www.facebook.com/elolanc.magyarorszagert/posts/10156935796122587?__tn__=K-R
A felújítás egyszerre kötelesség és lehetőség: egyedülálló esély arra, hogy a világ egyik legszebb hídját elevenné, élővé tegyük. Éljünk vele!
Budapest, 2020. június 29.
Élőlánc Magyarországért
Kapcsolat: elo.lanchid@yahoo.com


     Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.