OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 29., hétfő 10:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - A Duna nemzeti kincs, és ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

        Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy természetes vizeinket – legyenek azok álló vizek, mint a Balaton, folyók, vagy folyamok mint a Duna - ma is számtalan veszély fenyegeti, és ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.
     A Duna a Fekete-erdő és Fekete-tenger közötti 2850 kilométeren 10 országot és 4 fővárost kapcsol össze, fontossága elvitathatatlan. Magyarország teljes egészében a Duna vízgyűjtő területén fekszik, magyarországi főágának hossza 417 km – víz ellátásunk meghatározó eleme.
     A Duna azonban nem csak ökológiai szempontból kiemelten fontos Magyarország számára, de a szívünkben, történelmünkben, irodalmunkban, kultúránkban, jó és rossz emlékeinkben is ott él.
     Megmentéséért korábban is összefogtunk. Emlékezzünk vissza a Duna Mozgalomra, mely példaértékű, kitartó munkával képes volt megakadályozni a nagymarosi vízlépcső felépítését, és ezzel útját állta a szörnyű környezeti rombolásnak.
     A Duna napján fontos tudatosítani, hogy a folyó ma is a védelmünkre szorul, hisz a klíma- és ökológiai válság elmélyülésével egyre több káros hatás éri.  Kutatásokkal bizonyították a súlyos mikorműanyag és gyógyszermaradvány szennyeződését, melyeknek negatív ökológiai és egészségügyi hatásaival még csak ezután fogunk szembesülni.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.