OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 29., hétfő 11:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Orbán hazudott: nem kapnak állást az államtól a munkanélküliek

        Ismét kiderült, hogy a kormány hazudott ugyanis az állami cégek mégsem fognak állásokat kínálni a munka nélkül maradt embereknek. A Fidesz cserben hagyja a nehéz helyzetbe került magyarokat, mivel az eddigi intézkedései nem nyújtanak valódi segítséget, ugyanis közmunkával és az önkéntes tartalékos szolgálat "light" verziójával sem lehet megoldani a munkanélküliség problémáját.
     A kormány a megkésett és hibás intézkedéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg, most pedig már nyíltan be is ismerik, hogy nem akarnak érdemi segítséget nyújtani a munkanélkülieknek.
     Az MSZP szerint azonban a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.
     Az MSZP ezért azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat. A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.