OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 29., hétfő 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - DK: A kormány hagyjon fel az emberek megnyomorításával!

        Egy friss kutatás szerint az EU-ban Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér. Ráadásul a dolgozók 20%-a minimálbért keres, amivel az uniós országok közül a sereghajtók között állunk. Nincs mit szépíteni, a magyar minimálbéres munkavállalók helyzete a legrosszabb Európában. A kormány gyenge teljesítményének köszönhetően az elmúlt 10 év alatt még az európai középmezőnyhöz sem sikerül felzárkózni. Orbánék még mindig hisznek abban a téveszmében, hogy alulfizetett, kizsigerelt munkavállalókkal érdemi gazdasági eredményeket tudnak felmutatni. Látszik azonban, hogy a gazdasági sikernek hazudott eredményeikből az emberek semmit sem érzékelnek.
     A DK szerint egy felelős kormány nem megnyomorítani akarná az embereket, hanem biztosítani a tisztességes megélhetést. Orbánék gyávasága miatt azonban a magyar munkavállalók még mindig a legkiszolgáltatottabbak az Unióban. Pedig Európa jövője éppen arról szól, hogyan tudjuk csökkenteni a társadalmi különbségeket, hogyan tudunk tisztességes bért adni az embereknek. Mi, a Demokratikus Koalícióban ezért azon dolgozunk, hogy minél előbb legyen európai minimálbér. Tudjuk, hogy a kormány ezt minden fronton próbálja megakadályozni, de nem fog nekik sikerülni. A magyarok nem lehetnek az Unió másodrendű állampolgárai. Minden európai magyar tisztességes béreket, tisztességes megélhetést érdemel.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.