OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 29., hétfő 13:58

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Közszolgálati Tisztviselők köszöntése

        A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége nevében július 1-je, a KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA alkalmából tisztelettel köszöntjük a Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót!
     A központi, a területi és a helyi közigazgatásban dolgozó tisztviselők az állam működtetésének alappillérei. Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az etikus, ügyfélközpontú ügyintézés. E hivatás gyakorlói ennek tudatában végzik mindennapi munkájukat. Tisztában vannak azzal, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek, az állam és az önkormányzatok szolgálata, a közjó érvényre juttatása. Kevesen tudják, hogy a közszolgálati tisztviselőkre - a versenyszférában dolgozókhoz képest - több mint tizenöt többlet kötelem vonatkozik.
Közigazgatásunk jól szolgálja Magyarország fejlődését. Mindez azonban nem tükröződik e munkát végzők javadalmazásában.  Az utóbbi években romlott a közigazgatásban dolgozók jövedelmi helyzete, hátrányos változások történtek a közhivatalnokok élet- és munkakörülményeiben. A 2018-ban végrehajtott 20 %-os létszámleépítés és 11 évi bérbefagyasztás után 2019-ben 30 %-os béremelésben részesültek a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők.

     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.