OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. június 29., hétfő 15:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Orbán hazudott - A kancelláriaminiszter elismerte, hogy mégsem lesz munkahelyteremtő program az állami cégeknél

        Orbán Viktor május 8-án azt ígérte a válság miatt munkájukat elveszítőknek, hogy ha 3 hónap alatt nem találnak piaci alapú munkahelyet, akkor az állam fog nekik munkát adni. A miniszterelnök azt is mondta, hogy ezért az állami cégek kaptak is olyan feladatokat, amelyekhez “új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni". Orbán hazudott a magyaroknak: nincsenek új munkahelyek az állami cégeknél, és a kormány már úgy látja, hogy nem is kellenek. Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón azt mondta, hogy ő nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát növeljék.
     A Demokratikus Koalíció szerint Orbán hazudott a magyaroknak, a gyáva kormány pedig már azt is letagadja, hogy ígért valaha állami munkaerő-bővítő programot! A DK szerint a problémákkal szembenézni képtelen gyáva és gyenge Orbán-kormány csak súlyosbítja a válság hatásait. Magyarországon nem volt sem érdemi válságkezelés, sem széleskörűen elérhető állami bérkiegészítő támogatás, sem elbocsátottaknak járó fizetéspótlás, és most az eddigi ígéretekről is kiderült, hogy hazugságok voltak. A DK szerint a válságnak és a munkanélküliségnek már nem a vírus, hanem a gyenge és gyáva Orbán-kormány lesz a felelőse, amely lassan már azt is képes letagadni, amit tegnap mondott.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese

https://www.facebook.com/dk365/videos/574620456588675/

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.