OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 15. szombat
Ismertető


2020. június 30., kedd 10:35

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Az Európai Baloldal szobrot követel Nelson Mandelának

        Az Európai Baloldal örömmel fogadta, hogy világszerte olyan mozgalom indult, amely végre helyükre teszi a rasszista történelmi személyiségek köztéri szobrait.
     Szintén üdvözöljük, hogy az elnyomás elleni küzdelem nem csak a szimbólumok terén folyik, hanem komoly szociális követelések is vannak mögötte.
     Mikor az Európai Baloldal – az elmúlt napok aktuálpolitikai történései hatására - szobrot követel Budapesten Nelson Mandelának, szintén szociális követelések is társulnak ehhez a jelképhez.
     Nelson Mandela a szegényekért és a faji diszkrimináció ellen küzdött, az Európai Baloldal pedig ezt a harcot viszi tovább hazánkban egy fasizálódó rezsim és a rasszizmust rendszerszinten alkalmazó állam ellen.
     Ehhez a küzdelemhez olyan ellenzéket kell építeni és erősíteni, amelynek képviselői vállalják Mandela örökségét, nem úgy, mint ahogy teszik azt az "ellenzéki" pártok prominensei, akik kokettálnak a fasiszta Jobbikkal; vagy mikor az újbudai liberális polgármester leszavazza, hogy Mandeláról közterületet nevezzenek el.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://amiidonk.hu

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.