OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. június 30., kedd 11:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - 60 napig támogatás nélkül hagyták a munkanélkülieket

        Tömegek várták a járvány ideje alatt, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 60 napon keresztül. Ez pedig egyértelműen az Orbán-kormány bűne, hiszen megvolt minden szükséges eszköze a járvány ideje alatt a munkahelyek védelmére és a hirtelen állás nélkülivé válók megsegítésére. A Fideszé a parlamenti kétharmad, de a kormány még a teljhatalmat is megkapta, láthatták a külföldi példákat, mégis mindezek ellenére a legnehezebb időszakban két hónapra magukra hagyták az állásukat elvesztőket.
     Mégis mire lett volna még szüksége a kormánynak az azonnali segítségnyújtáshoz? Miért csak akkor működik gyorsan a fideszes kétharmad, ha az államtitkárok fizetésemeléséről van szó?
     A kormány a megkésett és hibás döntéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg és sajnos ez a jövőben sem lesz máshogy. A 2021-es költségvetéssel a Fidesz cserben hagyja a dolgozókat, ugyanis fontosabb neki az, hogy a haverokat támogassa meg több száz milliárddal, mint hogy álláshoz juttassa a válság miatt munkanélkülivé vált embereket.
     Az MSZP szerint azonban a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.