OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 30., kedd 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Hatalmasra nőtt a munkanélküliség - Az álláskeresési támogatásra jelentkezők is hónapokig várhatnak a járandóságukra

        A 24.hu írta meg egy olyan ember történetét, aki hiába veszítette el az állását még a válság legelején, két hónapot kellett várnia az álláskeresési támogatásra. Mivel a legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.
     A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban. Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még arra is képtelen, hogy időben fizessen álláskeresési járadékot a már kirúgottaknak. Ezeket az embereket a kormány kétszeresen árulta el: egyszer akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, egyszer pedig akkor, amikor még az álláskeresési támogatást sem fizette ki nekik időben. A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy tisztességes magyar emberek és családok mennek tönkre a kormány gyengesége és gyávasága miatt, mert Orbán Viktor és kormánya nem képesek kezelni a válságot.

dr. Molnár Csaba
a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját a DK oldalán közvetítettük:
https://www.facebook.com/dk365/videos/658458524706730/

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.