2024. április 20. szombat

2020. július 1., szerda 09:10

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - 70 millió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a zöld civil szervezeteket. Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázata keretében. A segítség célja a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony és fenntartható használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása. Az agrártárca erre a feladatra idén is 70 millió forintot különít el, melyet pályázati úton ítél oda.

A szaktárca ebben az évben is meghirdette a Zöld Forrás pályázatot. A keretből a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő vagy annak célkitűzéseit elősegítő, környezet- illetve természetvédelmi célú közhasznú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) igényelhettek támogatást. A koronavírus okozta veszélyhelyzet megszűnésével a bírálóbizottság megkezdi a több mint száz, formailag befogadott pályázat tartalmi bírálatát.

Az Agrárminisztérium elkötelezett környezetünk minőségének javításában, az emberi egészség védelmében, a természeti erőforrások körültekintő és ésszerű hasznosításában, valamint a környezettudatosság erősítésében. A támogatási összeg biztosítja a nyertes civil szervezetek aktív szerepvállalását: hiánypótló kutatások, a környezeti nevelést szolgáló kommunikációs csatornák és lehetőségek megteremtését, valamint a tudás és az információk hatékony célba juttatását.

Kiadó: Agrárminisztérium