OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 1., szerda 10:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Az egészségügyi dolgozók is nyernek majd az európai minimum-programmal

    "Bármily fájdalmas, bármily nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere" – mondta a 19. századi orvoslás emblematikus alakja Semmelweis Ignác, akinek mai születésnapját 1992 óta a magyar egészségügyi dolgozók napjaként is szokás ünnepelni. Mélyen igaza volt a szülészorvosnak: a problémákat és a hibákat nem letagadni kell, hanem szembenézni velük.

A magyarországi egészségügy kritikus állapotát sem letagadni kell vagy propaganda-ponyvával eltakarni, hanem egyszer és mindenkorra egyfajta nemzeti minimumként kimondani: azonnali és átfogó átalakításra, a finanszírozás radikális megemelésére, az egészségügy nemzetstratégiai fontosságú ágazattá való átminősítésére van szükség.

A mindennapok hősei, az egészségügyi dolgozók előtt sem azzal tisztelgünk igazán, ha mézes-mázas, de álságos szavakkal egyszerűen fejet hajtunk előttünk, hanem ha elismerjük: szégyen, hogy az elmúlt években sem kapták meg azt az odafigyelést és tisztességes fizetséget, amelyet önfeláldozó munkájukkal régen kiérdemeltek – nemcsak világjárványok idején.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.