OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 1., szerda 10:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Az egészségügyi dolgozók is nyernek majd az európai minimum-programmal

    Mi, szocialisták az idei Európai Polgár Díjra az orvosi kamarák európai szövetségét, rajtuk keresztül pedig szimbolikusan minden európai egészségügyi dolgozót jelöltük. Mi, szocialisták azon dolgozunk, hogy mielőbb megvalósuljon az Európai Egészségügyi Unió és vele együtt létrejöjjenek azok a minőségi minimum-sztenderdek, amelyek végre megfelelően garantálják a betegbiztonságot és minőségi működést minden tagállamban. Az általunk szorgalmazott és képviselt minimum-programmal nemcsak a betegek, de az egészségügyi dolgozók is nyernek majd; az egészségügyi kiadások kötelező megnövelése például egyszerre jelenti majd a szükséges béremelést és a munkakörülmények érdemi javítását is.

Mi tehát nemcsak egyszerűen fejet hajtunk a mindennapok hősei előtt, de tetteinkkel teszünk is azért, hogy megháláljuk erőfeszítéseiket. Nekünk, ez a dolgunk.

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság elnöke

Ujhelyi István
EP-képviselő, az Európai Egészségügyi Unió egyik kidolgozója
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.