2020. augusztus 7. péntek

2020. július 1., szerda 10:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Védjük meg a Hajógyári-szigetet! -

Nagy István lépjen fel a Hajógyári-szigeten tervezett fairtásokkal szemben!

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a környezet- és természetvédelemért felelős minisztertől határozott és nyilvános fellépést vár a Hajógyári-szigeten tervezett fairtásokkal szemben.

Lapértesülések szerint a Hajógyári-szigetre tervezett védműrendszer megépítése során 950-1000 fa kivágását tervezik, ráadásul a beruházás akár kilenc centiméteres vízszintemelkedést okozhat a Duna óbudai mellékágában.

A vírusjárvány alatt egyértelműen bebizonyosodott, Budapesten hatalmas probléma, hogy kevés a rekreációs tevékenységre alkalmas zöld terület. A klímaváltozás időszakában egy olyan világvárosban, amely már jelenleg is szenved a zöldfelületek hiánya miatt, nem újabb sportlétesítményekre, nem újabb lebetonozott területekre van szükség.

A Fidesz elveszi a levegőt, a természetet a budapestiektől.  Ahogy a Római-partot megvédtük, a Hajógyári-szigetet is meg kell védeni!

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának, az LMP társelnöke azt várja a környezet- és természetvédelemért felelős minisztertől, hogy végezze munkáját: emelje fel szavát az érthetetlen környezetpusztítás ellen, és a minisztériuma tegyen javaslatot a sziget alternatív, zöld felületként való hasznosítására.

LMP Sajtó

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)