OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 1., szerda 10:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Védjük meg a Hajógyári-szigetet! -

    Nagy István lépjen fel a Hajógyári-szigeten tervezett fairtásokkal szemben!

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a környezet- és természetvédelemért felelős minisztertől határozott és nyilvános fellépést vár a Hajógyári-szigeten tervezett fairtásokkal szemben.

Lapértesülések szerint a Hajógyári-szigetre tervezett védműrendszer megépítése során 950-1000 fa kivágását tervezik, ráadásul a beruházás akár kilenc centiméteres vízszintemelkedést okozhat a Duna óbudai mellékágában.

A vírusjárvány alatt egyértelműen bebizonyosodott, Budapesten hatalmas probléma, hogy kevés a rekreációs tevékenységre alkalmas zöld terület. A klímaváltozás időszakában egy olyan világvárosban, amely már jelenleg is szenved a zöldfelületek hiánya miatt, nem újabb sportlétesítményekre, nem újabb lebetonozott területekre van szükség.

A Fidesz elveszi a levegőt, a természetet a budapestiektől.  Ahogy a Római-partot megvédtük, a Hajógyári-szigetet is meg kell védeni!

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának, az LMP társelnöke azt várja a környezet- és természetvédelemért felelős minisztertől, hogy végezze munkáját: emelje fel szavát az érthetetlen környezetpusztítás ellen, és a minisztériuma tegyen javaslatot a sziget alternatív, zöld felületként való hasznosítására.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.