OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 1., szerda 12:13

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Csillogós ruhák, csillogós maszkokkal

    Az öltözködés az emberi kommunikáció legrégibb eszköze, napjainkban a legláthatóbb "ruhadarabunk" a maszkunk. Ezért egészült ki a Kiscelli Múzeum Ragyogj! című divatörténeti kiállítása csillogós, divatos maszkokkal.
A nagysikerű kiállítást - amit nemrég az év kiállítása szűkített listájára is beválogatott a zsűri - áprilisig tervezték a szervezők, de a Covid járvány "megmentette": a Kiscelli Múzeumban nem volt más esemény, így a kiállítás állva maradhatott és szeptemberig újra látogatható. A tárlat kurátora, a múzeum textilgyűjteményének vezetője, Szatmári Judit, csillogós és a tárlathoz illeszkedő egészségügyi maszkokkal egészítette ki a kiállítást. Volt olyan tervező, aki a már kiállított flitteres estélyihez tervezett covid-biztos kiegészítőt. Emellett a múzeum saját maszkot is készített.
A kiállítás körüljárja, hogyan fejlődött a csillogás divatja a 18. századtól napjainkig, egyúttal bemutatja azt is, hogy az ember öltözködését mennyiben befolyásolja a reprezentáció, a státusz, és mennyiben az egyéni döntés. Ami csillog, az pedig biztosan magára vonzza a tekinteteket. Erzsébet királyné esküvői ruhájának uszálya, Medveczky Ilona fellépőruhája vagy a USE designer darabjai mind csillognak és mind mást szimbolizálnak a Kiscelli Múzeum Ragyogj! - Divat és csillogás című kiállításán a múzeum lenyűgöző Templomterében.

     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.