OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. július 1., szerda 12:58

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - 3000 milliárdos titkos beszerzésre készül Orbán

    A mai napon a Honvédelmi és rendészeti bizottság előre nem tervezett, az utolsó, rendkívüli parlamenti ülésnapra összehívott üléséről kivonultunk. Tettük ezt azért, mert az ülés egyetlen napirendje a honvédelmi tárca összességében mintegy 3000 milliárdos (sic!) közbeszerzés alóli mentesítése volt.  

A beszerzések nemcsak összértékükben botrányosak, de teljesen elfogadhatatlan módon öt, tíz, sőt egyes beszerzések tizenöt éves időtartamra előre tervezik elkölteni az adófizetők pénzét. Mindezt úgy, hogy a honvédelmi miniszter, de még az államtitkára sem vette a fáradságot arra, hogy a bizottság előtt megjelenjen és megindokolja a több ezer milliárd forint közbeszerzés nélküli elköltését.

A kormány sokat hangoztatja, hogy a honvédelem nemzeti ügy. 3000 milliárd forintnyi, évtizedekre kiható honvédelmi beszerzésekkel kapcsolatban azonban érdemi összpárti konzultáció helyett mégis csupán egy méltatlan körülmények között, a plenáris ülés megkezdése előtt egy órával kezdődő, sebtében összehívott bizottsági ülésre futotta.

Tisztességes képviselő ebben nem vehet részt, mivel ilyen körülmények között nem lehet megalapozott döntést hozni. A felelősség ugyanis az ilyen szavazásoknak nemcsak politikai, de jogi értelemben is terheli a képviselőket majd a jövőben.  

Vadai Ágnes,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.