OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 1., szerda 13:34

Farkas Gergely független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Becsüljük meg végre az ápolóinkat!

    Semmelweis-napon, az egészségügyi dolgozók napján határozati javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy az ápolók minden 10. ledolgozott év után egy év nyugdíj korkedvezményt kapjanak, valamint, hogy a kormány haladéktalanul dolgozza ki a bérrendezésük ütemezését.

Ápolónak, ápolónőnek lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Gyakran több műszakot vállalva a teljes kimerülésükig végzik a munkájukat, hogy segítsék a gondozásra szorult embereket még a legkritikusabb pillanatokban is. Így volt ez most a koronavírus idején is, amikor a frontvonalon harcoltak az intenzív ágyak mellett saját egészségüket is kockáztatva. A javaslatunk fő célja, hogy a nyugdíj korkedvezménnyel, valamint a bérek rendezésével köszönetet nyilvánítsunk az áldozatos munkájukért, valamint, hogy a jövőbeli ápolóknak a pályát vonzóbbá tegyük. Ez utóbbi elengedhetetlen, hiszen az elmúlt években is jelentősen csökkent az ápolók száma és jelenleg is hiány mutatkozik számukban.

     Kiadó: Farkas Gergely független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.