OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 11:29

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) -

    Pedig szövetségeink több olyan piacfelügyeleti javaslatot is tettek, amelyeket gyorsan, akár 1 héten belül be lehetne vezetni és csökkentenék a szabálytalan kiszolgálások számát. A fentiek ellenére is a legtöbb cég erőn felül teljesít és még úgy is ellátja a rászoruló magyar betegeket, hogy az neki minden hónapban veszteséget termel, abban a reményben, hogy végre az államigazgatás tudomásul veszi a problémát és még azelőtt pótolja a 10 éves elmaradását mielőtt túl késő lenne.
Úgy tűnt a járvány enyhülése után végre az EMMI tenni akart az ellátás biztosítása érdekében, azonnali segítséget ígértek, ám a tárgyalások ismét elakadtak, a gyártók nem kapnak választ megkereséseikre, úgy tűnik a minisztérium meggondolta magát. A felajánlott segítség nem lett volna érdemi megoldás a kérdésre, mert a gyártási költségek 10 év alatt több mint duplájukra emelkedtek. Ezzel szemben az finanszírozó csupán 20-30%-os árrendezést tartott megvalósíthatónak, azt is más területről történő elvonással, átcsoportosítással. Egy ilyen kismértékű árrendezés egy év eleji minimálbér emelés és a jellemzően import alapanyagokat drágító folyamatos forintgyengülés mellett már januárra semmissé válhat és a jelenlegi finanszírozási szintre juttatja vissza a gyártókat. Ennyi év után, költségduplázódás mellett amúgy is elfogadhatatlan ilyen mértékű és csupán rövidtávú, átmeneti segítséget jelentő árrendezés, de a gyártók elfogadták volna azonnali segítségként, de nem látják biztosítottnak az ígéretek ellenére sem a tárgyalások folytatását és további árrendezési lépcsők megvalósítását.
     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.