OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 11:30

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (7. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) -

    Vagyis egyik fejlemény sem jelent érdemi segítséget az ellátást végzők anyagi helyzetében.  A gyártók eddig csak azért nem kezdtek sztrájkba, mert nem akarták, hogy pont a betegek szenvedjék el annak következményeit, de lassan nem hagy más választást az egészségügyi kormányzat.
Az egészségügyi kormányzat nem mer hozzányúlni sem az ellátási rendszerhez, sem annak finanszírozásához, holott elismerik, hogy elmaradott és rosszul működik. A tárgyalások során a hivatalok képviselői kizárólag időhúzásra rendezkedtek be. Pedig mind a szakmai, mind a betegszervezetek felajánlották segítségüket, maximálisan együttműködtek és több előremutató piacfelügyeleti és szakmai javaslatot is tettek, de amíg az egészségpolitika vezetése nem elkötelezett a helyzet soron kívüli rendezésében, a PM pedig nem akarja biztosítani a kellő finanszírozást, addig betegek kapnak egyre rosszabb minőségű ellátást, a hazai több száz kkv-k tönkremegy, a szakemberek pedig elmennek külföldre. Mára olyan mélypontra jutottunk, ami azonnali beavatkozást igényel és nem hónapokig tartó egyeztetést, emiatt javasoljuk egy kompetens kormánybiztos kijelölését, aki néhány hét alatt végig viszi a tárgyalásokat az érintett szövetségekkel.

     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.