OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 18:06

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) - Kérjük a római parti közterületek azonnali lezárását!

    Egyesületünk a saját költségén öt, egyazon területen a Római parton lakó sosrstársunk vérmintáit analízáltatta független laboratóriumban.

Epstein –Barr vírus VCA IgG
Epstein-Barr vírus nukleáris antigén
Yersinia enterocolitica/Y pseudotubercolosis IgA
Yersinia enterocolitica/Y pseudotubercolosis IgG

Ezekre a kórokozókra kimutathatóak voltak az antitestek mind az öt személy vérében a januári szűréskor.

Egyazon területről, közel egy időpontból származó öt személy közül mind az öt ugyanazon kórokozóra pozitív szűrési eredményt produkál az már nem véletlen, az már járvány! Véleményünk szerint a kétezres évek árvizeit követően soha nem fertőtlenített Róma-part, ill. az Óbudai-sziget a gócpont! A szűrt személyek száma azért csak öt, mert a szűrést saját költségre végeztettük, anyagi forrásaink pedig végesek!

A szóban forgó terület, a Római-part, igen ismert, kedvelt, nagy része csatornázatlan. Igaz, hogy az itt élők, dolgozók száma csak közel kétezer fő, de évente több százezren keresik fel, köztük igen sok külföldi. Emellett a közelben található az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Sziget Fesztiválnak helyet adó Óbudai-sziget.
A Római-part vonatkozásában Egyesületünkkel a 2010-es és 2013-as árvizek után, valamint 2016-ban talajmintavételt és elemzést végeztettünk. Az eredmények lesújtóak! Ecoli, fecalcoli, enterocoli, szalmonella fertőzés, valamint króm és szelén nehézfémterhelés határérték felett.  
    
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.