OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 18:16

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) - A magyar belügyminiszter kezdeményezésre 2020. július 2-án Pannonhalmán kétoldalú megbeszélést folytatott egymással Roman Mikulec, a Szlovák Köztársaság, és dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere.

    A belügyi tárcavezetők első alkalommal találkoztak személyesen a szlovák tárcavezető 2020. március 21-én történt hivatalba lépése óta.

A miniszterek a találkozón áttekintették az új koronavírus járvány kezelése során szerzett tapasztalatokat és eredményeket. Egyetértettek abban, hogy a közvetlen szomszédságunkban romló egészségügyi mutatók óvatosságra intenek, amely az eddig is kiváló együttműködés fenntartását teszik szükségessé.

A tárcavezetők értékelték a nyugat balkáni útvonal egyre romló migrációs helyzetét, és megerősítették szándékukat, hogy a V4 országokkal közösen készek részt venni a közeljövőben tervezett, az uniós menekültügyi és migrációs politika jövőjéről szóló vitákban. Ennek során semmilyen körülmények között nem hajlandóak elfogadni a menedékkérők és a migránsok kötelező szétosztását. Ugyancsak egyetértettek abban, hogy a migrációról szóló viták előtt minden tagállam számára elfogadható módon kell lezárni az uniós költségvetésről szóló tárgyalásokat, megoldani a felmerült problémákat.

Egyetértés volt a miniszterek között abban is, hogy a magyar-szlovák belügyi kapcsolatok, és különösen a rendőri együttműködés kiváló, amelyet a járványhelyzet kezelését követően a felek tovább erősítenek a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.