OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 21:34

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) - Az Idetartozunk Egyesület évek óta képviseli és dolgozik azért, hogy a romák társadalomtörténete és történelme megfelelő reprezentációhoz jusson a magyar közoktatás tananyagaiban és a nemzeti, illetve kerettantervekben. Ezért is fogadtuk örömmel az Európa Tanács miniszteri bizottságának, a saját törekvéseinkkel egyező ajánlását.

    A közoktatás roma vonatkozású tartalmai, illetve a hiteles tartalom hiánya vagy egyszerűen kihagyásuk a tananyagból jól tükrözi a romák társadalmi kirekesztettségét és az alapvető jogaik érvényesülésének hiányát. Az egyik fontos feladat annak az elősegítése, hogy az oktatás valóban az előítéletek és a sztereotípiák csökkentését szolgálja. El kell érjük, hogy az eddigiekkel ellentétben, valódi információ és tudásanyag kerüljön átadásra és a roma közösségek saját narratívái beemelésre kerüljenek! Számunkra ez egyrészt emberi jogok érvényesülésének kérdése, másrészt egy igazságosabb Magyarország felé tett fontos lépésnek tekintjük. Hangsúlyozzuk, hogy a cél megvalósulását politikai oldalaktól függetlenül támogatni kell és ezt a régi adósságot a mindenkori kormánynál napirenden kell tartani, amíg azt meg is cselekszi!

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.