OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 3., péntek 12:37

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - Feltárul Budapest zöld oldala – a FŐKERT BPFatár alkalmazás újabb fejlesztése

    A FŐKERT BPFatár nevű applikáció újabb fejlesztéssekkel bővült, amely az alkalmazás frissítésével a mától elérhető.
Az alkalmazásban már szerepelnek Budapest nevezetes fái is. A felhasználók több mint 100 nevezetes fa történetével, a hozzájuk kapcsolódó színes legendákkal is megismerkedhetnek. A BPFatáron keresztül a margitszigeti nevezetes fákról részletes botanikai leírások és egyéb érdekességek is elérhetőek. A nevezetes fákat külön piktogram jelöli és az applikáció fakataszter keresőjéből is rákereshetők.
Az újabb fejlesztéssel helyet kapott a BPFatár-ban 38 fővárosi helyi védettségű terület, mint pl. a Balogh Ádám-szikla Természetvédelmi Terület, Apáthy-szikla Természetvédelmi Terület, Ferenc-hegy Természetvédelmi Terület vagy a Palotai-sziget Természetvédelmi Terület. Ezek a területek a keresőből a nevük alapján elérhetőek, illetve a térképen is megjelenítésre kerültek.
Minden egyes helyi védettségű területről egy rövid és egy részletes szakmai leírás olvasható, a felhasználó választása szerint.
A történetek, leírások fotókkal illusztráltak.
Ezzel a fejlesztéssel a BPFatár a parklátogatók mellett a kirándulók számára is színes és hasznos információkat nyújt, valamint oktatási célra is kiválóan felhasználható.

FŐKERT

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.