OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 3., péntek 14:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - Hazudott az oktatásért felelős államtitkár a mártélyi iskolába járó diákok szüleinek

    Elsőre úgy tűnt, hogy a bezárásra ítélt mártélyi iskolába járó diákok szüleinek érdemes volt 200 km-t futniuk azért, hogy találkozzanak Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkárral. Az államtitkár a hét elején ugyanis még azt ígérte, hogy nem kell megszüntetni a mártélyi alapfokú oktatást, lehetőséget kap az iskola. Tegnap kiderült, hogy ez hazugság volt, mégis bezárják az intézményt.

A Demokratikus Koalíció és Liberálisok szerint felháborító, hogy az oktatási államtitkár a szülők szemébe hazudott a mártélyi iskola bezárásáról. Ilyet csak egy gyáva, felelősségét nem vállaló kormány államtitkára tesz, aki gyenge ahhoz, hogy egyenesen beszéljen egy kormányzati döntés érintettjeivel. A DK és a Liberális Párt tiltakozik a mártélyi iskola bezárása ellen, nem lehet egyik napról a másikra ilyen helyzetbe hozni magyar családok tucatjait.

Bősz Anett
A DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.