OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. július 3., péntek 15:05

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - LMP: az elfogadott műanyag törvény a minimum, további lépésekre van szükség -

    Az LMP a mai parlamenti ülésen megszavazta a műanyag törvényt, ugyanakkor komoly hibának tartja a Fidesz részéről az eredeti, szigorúbb tervezet felhígítását, ezért további szigorításokat kezdeményez.

Az LMP örömmel fogadta májusban, hogy a kormány többéves hezitálás után végre előállt egy előremutató törvényjavaslattal, amely széles körben gátat vetett volna az egyszer használatos műanyagok által okozott brutális környezetszennyezésnek. A Fidesz azonban az utolsó pillanatban megfutamodott, a tervezetet visszavonta, majd egy a saját javaslatához képest kilúgozott verziót nyújtott be és arról szavazott a Parlament pénteken.

Az LMP a mai napon ennek ellenére a gyengébb verziót is megszavazta, mert a törvényjavaslat így is nagyon fontos lépéseket tartalmaz, olyan lépéseket, amelyeket már évtizedekkel korábban meg kellett volna tennünk. Ugyanakkor a zöld párt továbbra is úgy gondolja, hogy nem elegendő a vékonyfalú műanyag zacskók használatát megemelt termékdíjjal korlátozni. Egy olyan környezetszennyező termék esetén, melynek használata kiváltható környezetbarát módszerekkel, a betiltás a helyes eljárás.

Ezért az LMP az őszi ülésszakban törvénymódosító javaslat formájában fogja kezdeményezni a vékonyfalú zacskók használatának betiltását.

https://drive.google.com/file/d/1rOpNk9RuctVSDhpRtC0uZQvEITVG5irI/view?usp=sharing

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.