OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 3., péntek 17:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - EMMI: Ismét hazudott a Demokratikus Koalíció

    Ismét elképesztő hazugsággal próbál bekerülni a hírfolyamba Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, és közben mérhetetlen tájékozatlanságáról ad tanúbizonyságot. A DK állításával ellentétben ugyanis a köznevelésért felelős államtitkár végig nyíltan beszélt a mártélyi iskolával kapcsolatban. A településről érkező delegáció tagjainak őszintén elmondta, a mártélyi iskolával elsősorban az a probléma, hogy a helyi szülők nem oda íratják a gyermekeiket: a településen élő 14 elsős korú gyermekből mindösszesen 5 főt írattak be a mártélyi iskolába, és ez folyamat már évek óta ismétlődik. Ilyen körülmények között az iskola további fenntartása szakmai szempontból nem volt megalapozott, és ezt az államtitkár a szülők tudomására is hozta.
A mártélyi delegáció látogatásakor viszont a település polgármestere tájékoztatta arról a köznevelésért felelős államtitkárt, hogy a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola telephelyet létesítene Mártélyon. Államtitkár úr jelezte, hogy az ilyen ügyekben a kormányhivatal jár el, a minisztérium azonban ebben szívesen segít, a jelenleg a tankerület vagyonkezelésében lévő épületet is rendelkezésre bocsátják, a tankerület az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot meg is tette.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.