OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 6., hétfő 15:43

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. július 6., hétfő (OS) - EMMI: A kormány megbecsüli a szociális területen dolgozókat

    A mai sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a szociális területen dolgozók bére nem 14 százalékkal, hanem több mint a duplájára nőtt az elmúlt 10 évben. 2010-hez képest a szociális átlagbér 137 ezer forintról 296 ezer forintra emelkedett a polgári kormányok alatt.

Az utóbbi időszakban, öt éven keresztül az anyagi megbecsülés jeleként folyamatosan többet kaptak kézhez a területen dolgozók. 2014. január 1-jével a kormány 12 milliárd forintos bérpótlékot vezetett be a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, 2015. július 1-jével pedig kiegészítő pótlékban részesültek a szakmai munkakörben, valamint a hosszú évek óta a szakmában dolgozók. A minimálbér és a garantált bérminimum 2017-es és 2018-as emelése mellett a magasabb iskolai végzettségűek és a régebben a pályán dolgozók fizetése tovább nőtt, erre újabb 9 milliárd forintot fordított a kormány. 2020. január 1-től pedig további 14 százalékkal több bért kapnak az ágazati összevont pótlékra jogosult kollégák. Az intézkedés 84.000 állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményben dolgozót érint, akiknek átlagosan 30 ezer forinttal nőtt idén a bruttó bérük.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.