OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. július 6., hétfő 19:26

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2020. július 6., hétfő (OS) - Történelmi jelentőségű koalíciós megállapodás keretében a mai napon végre megoldás született az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hét hónapja sikertelen és eredménytelen, botrányokkal kísért működésének lezárása érdekében. A Lungo Drom valamennyi képviselőjén túl, a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciójába tömörült, a Firoszban és a Roma Polgárjogi Mozgalomban (RPM) csalódó, frakciójukat elhagyó képviselők, valamint a Phralipe képviselői nagykoalíciót alkotva, huszonnyolc fős abszolút többséggel rendkívüli közgyűlésen együtt döntöttek az ORÖ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, amely lehetővé teszi az érdemi munka megkezdését. A reformok jegyében létrehozták az Ügyvivői és Szakmai Bizottságot, amely garantálja a széles társadalmi támogatottságon alapuló szakmai munkát.

    Csóka János, az újonnan megválasztott öt fős bizottság elnöke kiemelte, hogy a megelőző időszakban egyetlen bizottság sem végzett érdemi tevékenységet és nem is ülésezett.
Döntés született egy új munkacsoport létrehozásáról is, amelynek feladata az ORÖ elmúlt hét hónapjának átvilágítása.

Csóka János ÜSZB elnök, az ORÖ Ügyvivői és Szakmai Bizottsága nevében

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.