OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 7., kedd 09:46

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. július 7., kedd (OS) - Domokos László: Jó úton járunk, erősítjük az ÁSZ tudásmegosztó, oktató tevékenységét

    "Az Állami Számvevőszék 2019-es tevékenységéről szóló parlamenti hozzászólások megerősítették, hogy még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a tanácsadó, tudásmegosztó, oktató tevékenységünkre" – emelte ki Domokos László az ÁSZ Hírportálnak. Az ÁSZ elnöke rámutatott: célunk nem a hibakeresés, vagy az elmarasztalás, hanem a közpénzügyek jó irányba való terelése, a pozitív változások elindítása és fenntartása. "A múlt hét csütörtökön elhangzott képviselői hozzászólások számomra azt jelzik, hogy folytatni kell az ÁSZ törvényben meghatározott tanácsadó szerepének erősítését" – hangsúlyozta az elnök.

Az Állami Számvevőszék 2019. évi szakmai tevékenységéről szóló tájékoztatót vitatta meg az Országgyűlés 2020. július 2-án.

Domokos László a parlamenti vitát értékelve az ÁSZ Hírportálnak úgy fogalmazott: "az elmúlt 10 év eredményei, az ÁSZ megújítása és a szisztematikus ellenőrzési munka, mind-mind ahhoz járultak hozzá, azt építették, hogy az ÁSZ ne csak a hibákat, a szabálytalanságokat keresse, hanem azokat objektív módon feltárva, feldolgozva, az ellenőrzési megállapításokból kiindulva hozzájáruljon a közpénzügyek fejlesztéséhez, az etikus közpénzügyi gazdálkodás elterjesztéséhez Magyarországon."

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-jo-uton-jarunk

Horváth Bálint, szóvivő
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.