OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 8., szerda 10:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - Niedermüller Péter pert nyert a Magyar Nemzet ellen

    Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere elsőfokon pert nyert a Magyar Nemzet ellen a Fővárosi Törvényszéken. Az ítélet értelmében a kormánypárti propagandalapnak helyreigazítást kell közzétennie, amelyben több hazugságot is beismer. Egyrészt azt, hogy valótlanul állította, Erzsébetváros Önkormányzata csökkentette az önkormányzati dolgozók - köztük az óvodapedagógusok - fizetését, továbbá azt is, hogy Erzsébetváros Önkormányzata éves szinten 100 ezer forintos ruhapénzt és az Erzsébetváros-pótlékot is megszüntette már a veszélyhelyzet elrendelése előtt.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság döntését, egyben figyelmeztet: talán nem véletlen, hogy a kormánypropagandisták önkormányzati dolgozók fizetésének és juttatásainak csökkentését vizionálták az önkormányzatokat érő megszorítások közepette. Nem lepődnénk meg, ha az Orbán-kormány azzal a megfontolt céllal sújtotta volna megszorításokkal az önkormányzatokat, hogy kárt okozzon az önkormányzatok dolgozóinak és a kerületekben élőknek. Két rossz hírünk is van Orbán Viktornak és pártjának: európai magyarként nem csak magunkért állunk ki a bíróságon, ha hazudnak rólunk, hanem megvédjük a kerületeket, Budapestet és a budapestieket is a kormánytól.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.