2024. április 20. szombat

2020. július 8., szerda 11:50

A Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - A MagamAdom kisharsányi CsakPONT az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásából nyitotta meg kapuit és folytatta tevékenységét 2020. június 30-ig. A megvalósító konzorciumi partnerek a 30 hónapos pályázati működés ideje alatt képzéseket szerveztek, egyéni tanácsadást nyújtottak és szolgáltatásokat biztosítottak a hozzájuk fordulók számára. Mindezekkel céljuk a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása volt, külön hangsúlyozva az atipikus foglalkoztatási formákat, helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. A megvalósításra elnyert támogatás 200 millió Forint volt.

A projekt keretében a konzorciumi tagok kialakították a Család- és KarrierPONT helyszínét Kisharsányban. A képzések során összesen több, mint 600 résztvevő bővítette a szakmai és vállalkozói ismereteit és vett részt fejlesztésben. A megvalósítók húsz munkáltatóval alakítottak ki olyan együttműködést, amely a CsakPONT ügyfeleinek munkaerőpiacra való bekerülését támogatta. A pályázati időtartam alatt mintegy 800 emberrel kötöttek együttműködési megállapodást képzés, fejlesztés és munkaerőpiaci illetve mentálhigiénés tanácsadás igénybevételére.

A projektről bővebb információt a www.eperfasor.hu oldalon olvashatnak.
     Kiadó: Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület