2024. április 19. péntek

2020. július 8., szerda 13:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!

A kormány a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvény örve alatt brutális fakivágásokra készül a Hajógyári-szigeten, ráadásul az itt lakók megkérdezése nélkül. Orbánék "lopakodó gát" tervének ugyanis több mint ezer fa esne áldozatául a III. kerület és Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén és rendezvényhelyszínén. Vagyis a Fidesz nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva a mi megkérdezésünk nélkül, puszta hóbortból tenné tönkre az egyedülálló természeti adottságokkal és régészeti örökséggel bíró Hajógyári-szigetet, ráadásul úgy, hogy az erre szánt közpénzmilliárdokat közben a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami legalább egy értelmes cél lenne.

A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni az értelmetlen fakivágást és környezetpusztítást! Ezért a Demokratikus Koalíció az Óbudai Kutyás Egyesülettel karöltve élőlánccal tiltakozik a gátépítés ellen, hogy megmutassuk a döntéshozóknak: nemet mondunk a céltalan pusztításra! Nem új Manhattanre van szükségünk, hanem a természet megóvására! A Demokratikus Koalícióval, az itt lakókkal és Budapest természetszerető polgáraival együtt azt üzenjük az Orbán-rezsimnek: nem adjuk a Hajógyári-szigetet!

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere