OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. július 8., szerda 13:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!

    A kormány a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvény örve alatt brutális fakivágásokra készül a Hajógyári-szigeten, ráadásul az itt lakók megkérdezése nélkül. Orbánék "lopakodó gát" tervének ugyanis több mint ezer fa esne áldozatául a III. kerület és Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén és rendezvényhelyszínén. Vagyis a Fidesz nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva a mi megkérdezésünk nélkül, puszta hóbortból tenné tönkre az egyedülálló természeti adottságokkal és régészeti örökséggel bíró Hajógyári-szigetet, ráadásul úgy, hogy az erre szánt közpénzmilliárdokat közben a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami legalább egy értelmes cél lenne.

A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni az értelmetlen fakivágást és környezetpusztítást! Ezért a Demokratikus Koalíció az Óbudai Kutyás Egyesülettel karöltve élőlánccal tiltakozik a gátépítés ellen, hogy megmutassuk a döntéshozóknak: nemet mondunk a céltalan pusztításra! Nem új Manhattanre van szükségünk, hanem a természet megóvására! A Demokratikus Koalícióval, az itt lakókkal és Budapest természetszerető polgáraival együtt azt üzenjük az Orbán-rezsimnek: nem adjuk a Hajógyári-szigetet!

dr. Kiss László
Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere

https://www.facebook.com/dk365/videos/649429729251697/
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.