OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. július 10., péntek 17:19

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - Még jobban ráfizet az állam a Mátrai Erőműre

    Ez a csomag messziről nézve sem tűnik vonzónak, az adásvételi szerződés és a mellékletek tartalma pedig csak megerősíti, hogy a magyar állam rendkívül rossz (Mészáros Lőrinc pedig nagyon jó) üzletet csinált. Alighanem tudták ezt a szerződés aláírói is, hiszen egyfelől jelezték, hogy a szekrényből utóbb kieső csontvázak miatt még csökkenhet a vételár, másfelől viszont ezt a lehetőséget összességében 4 milliárd forintban korlátozták, függetlenül attól, hogy mi derül ki utólag a megvásárolt csődtömegről.

Palkovics László a kormány képviseletében nemrég azt mondta, hogy a klímavédelmi akcióterv keretében gáztüzelésű blokkokat építenek a Mátrai Erőműben. Csakhogy egyrészt egy új gázerőmű építéséhez nem kellett volna megvenni a veszteséges, környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt szenes erőművet. Másrészt pedig, ha gázerőművekkel meg lehetne védeni a klímát, akkor végképp fölösleges Paks II-t felépíteni, hiszen a gázerőmű sokkal olcsóbb.

A Párbeszéd szerint a magyar adófizetőknek nem feladatuk, hogy az államra nézve hátrányos, kizárólag Orbán oligarcháinak érdekeit szolgáló bevásárlásokat finanszírozzanak. A megszerzett dokumentumokat nyilvánosságra fogjuk hozni, és minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy jogi úton is fellépjünk az utóbbi évek egyik legkártékonyabb állami cégvásárlása ellen.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.