OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. július 17., péntek 14:44

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - Pert indítok az ágyfoglaltsági adatokért

    A semmire kért 45 napot a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, amikor közérdekű adatkérésben érdeklődtem a kórházi ágyak napi foglaltsági adatai után. Ez az az adat, amiből végre kiderülne, hány beteget küldtek haza a kórházakból a Kásler-féle ominózus ágyfelszabadítás során, de a kormány nem hajlandó kiadni. Mivel ezek közérdekű információk, és jogunk van tudni, hogy a miniszteri utasítás hány embert érintett, pert indítok az adatok megismeréséért.

Egészen arcpirító, amit a NEAK művelt: a veszélyhelyzet utolsó napján 45 napot kért az adatkérésem teljesítésére, arra hivatkozva, hogy az "a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyezteti." 45 nap után egy kétmondatos válaszban tagadta meg az adatok kiadását. Ez az eset is jól mutatja, hogy a 45 napos határidőt időhúzásra használták és visszaélésszerűen alkalmazták az állami intézmények a veszélyhelyzet alatt.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.