OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. július 17., péntek 14:45

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) -

    Ami az általam kért adatokat illeti: hónapok óta próbálom megtudni, hány beteg embert érintettek a kórházi ágyfelszabadítások. Csak a havi ágykihasználtsági adatok nyilvánosak: ezekből azt látni, hogy februárról áprilisra a felére csökkent az ágyak kihasználtsága, átlagosan 24 466 ággyal kevesebb ágyon zajlott ellátás. Létezik azonban egy nem nyilvános adat is, ami a napi ágyfoglaltságot mutatja: ebből láthatnánk, hogy pontosan hány beteg kényszerült a kórház elhagyására a miniszteri utasítás nyomán.

Pert indítok az adatokért, mert elfogadhatatlannak tartom, hogy a kormány visszatartja a közérdekű adatokat, és nem hajlandó elárulni, hogy az embertelen és szakmailag indokolatlan 60 százalékos ágyfelszabadítás hány beteg embert érintett.

Szél Bernadett

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.